Ruokolahti-markkinat

Vuodesta 1973 lähtien Ruokolahdella on järjestetty markkinat, joiden vetonaulana on riihitetty ruokolahtelainen ruis.

Mikäli koronatilanne sallii, Ruokolahti-markkinat vuonna 2022 pidetään la 3.9. Eukkoaukiolla ja puuron myynti sekä kahvila järjestetään Ruokolahti-talolla.

Ilmoittaudu markkinoille

Ruokolahti –Markkinat

Eukkoaukiolla ja Ruokolahti -Talolla la 3. 9. 2022   klo 10 – 14.

Myyjät ja esittelijät Eukkoaukiolla

Ruokolahti-Seura. Seuran myyntipöytä. Toiminnan esittelyä.

Kari Vento.  Taontatöitä.

Kielomäen tila Anu ja Timo Tanskanen.  Hunajaa ja muuta hyvää mehiläispesistä, pirtanauhoja, neulakintaita.

Monticha Kemglad.  Kevätkääryleitä, käsitöitä.

Oili Pehkonen.  Leivonnaisia, villasukkia.

Ruokolahden Kirkonseudun Martat ry.  Toiminnan esittelyä, arpajaiset.

Leila Poittinen.  Lihapiirakoita.

Leena Vesterinen.  Leivonnaisia.

Leena Halonen.  Sieniä

Päivi-Angervo.  Luonnon raaka-aineista tehdyt elintarvikkeet, juomat, sienet, hillot.

Etelä-Karjalan Martat.  Kestävästi Kaakossa-hanke, neuvontaa esim. lähiruoka, ruokahävikki.

Ruokolahden Eläkkeensaajat ry. Käsitöitä, arpajaiset, yhdistyksen esittelyä.

Päätalo Mikko.  Moottorisahaveistoksia, pahkakuppeja ym.

Päätalo Kaarina.  Neuleita.

Kaskivaaran Kodittomat eläimet ry.  Tuotemyyntiä, toiminnan esittelyä, arpajaiset.

Sari Lampinen.  Hunajan myyntiä.

Ruokovilla.  Kudottuja räsymattoja ja tekstiilejä.

Pentti Repo.  Kirja Karjalaispojan maailma avartuu.  Tarinoita ajalta, jota ei enää ole. Esittely ja myynti.

Ruokolahden Perussuomalaiset ry. Makkaran myyntiä, arpoja.

Ruokolahden Yrittäjät.  Toiminnan esittelyä.

Joni Kuopio.  Paitoja.

Outi Räikkönen.  Kasvivärjätyt langat, neulakinnastyöt, lautasnauhoja. Käsityötarvikkeita, luumateriaaleja, koruja.

Ruokolahden Erätoverit.  Itsepaistettuja tuoreita munkkeja ym. pientä myytävää, toiminnan esittelyä.

Etelä-Karjalan Kärki-Leader ry.  Kyläenergia-hankkeen ja toiminnan esittelyä.

Vesa Mättö.  Valkosipulia, valkosipulimursketta.

Virmutjoen Martat ry.  Markkinarinkeleitä.

Ruokolahden Keskusta ry.  Toiminnan esittelyä.

Ruokolahden Kokoomus ry. Toiminnan esittelyä.

Niina Leino. Hunajan myyntiä.

Anja Kortelainen. Homcare (Swipe) tuotteet.

Seppälän lammastila, tuoretta karitsanlihaa, neuleita.

Ruokolahden seurakunta. Kompassi diakoniatyön kahvio, lähetystyön myyjäiset ja arpajaiset

Ruokolahti -talolla

Ruokolahti-Seura markkinapuuro ja kahvila

Ruokolahti-markkinat 3.9.2022

Ruokolahti-Seuran hallitus päätti, että markkinat ovat edelleen ruokolahtelaisten toimijoiden voimannäyte. Markkinapaikan Eukkoaukiolta voi varata ruokolahtelainen yritys, yhdistys tai henkilö. Markkinoille pääsevät myös Ruokolahdella toimivat hankkeet.

Kuluvan vuoden Ruokolahti-markkinat pidetään Eukkoaukiolla ja Ruokolahti-talolla lauantaina 3.9. klo 10-14. Myyntipaikat ovat torilla, Ruokolahti-Seuran puuron myynti ja kahvila Ruokolahti-talolla.

Veloitamme myyntipaikoista maksun 25 – 45  euroa koosta riippuen.

Ruokolahti-markkinoilla on pitkät perinteet. Kahtena viime vuonna niitä ei koronan vuoksi ole voitu järjestää. Markkinoiden vetonaulana on ollut pitkään haudutettu ruispuuro ja sitä on myynnissä tänäkin vuonna. Nyt joudumme tyytymään leikkuupuimurilla viime vuonna puituun rukiiseen.

Kuva: Emännän aitta on avattu kesän aikana. Tähänkin voi markkinoilla tutustua.