Ruokolahti-Seuran ajankohtaisia tapahtumia

Tälle sivulle on listattu Ruokolahti-Seuran ajankohtaiset tapahtumat.

Kansallispukuja tuuletettiin ja esiteltiin Eukkoaukiolla.

Eukkoaukiolla pistettiin jalalla koreasti. Kansantanssiryhmä K´eiku esiintyi 5.8.22

Juhlavuoden Ellinpäivät

Ruokolahdella on tullut tavaksi juhlistaa Ellin nimipäivänä Albert Edelfeltin tunnetuksi tekemää Elli Jäppistä. Seurakunnan juhlavuoden kunniaksi Ellinpäiville kokoonnuttiin kirkkoon, jossa käätyjä kantava Eukko Outi Räikkönen esitti yksinlaulua Salla Palokankaan säestyksellä. Outi myös juonsi tilaisuuden. Harri Tonder oli kutsuttu paikalle kertomaan Elli Jäppisestä ja siitä, miten eukkoperinnettä Ruokolahdella vuosien saatossa on vaalittu.

Ruokolahden Eukoiksi valittuja henkilöitä paikalla oli kymmenkunta. Muuta väkeä kirkossa oli liki kolmekymmentä.  Osa Eukoista siirtyi kahville Ruokolahti-talolle Kirkkopolkua myöten, osa iltatilaisuuteen osallistuneista siirtyi sateen pelossa talolle suoraan. Pienen hetken vietimme edesmenneen Eukon, Anna Lankisen haudalla.

Ruokolahti-talolla iloinen puheensorina täytti tuvan, pitkästä aikaa oli kokoonnuttu yhteen. Kahvit ja kahvileivät vieraille valmistivat kahvilan työntekijät Jenny ja Neea. Paikalla olivat myös Lea Jäppinen ja Elli Jäppisen kuudennen sukupolven edustaja Hugo Jäppinen. Lea Jäppinen iloitsi siitä, että suvun kantaäitiä edelleen muistetaan ja paikallista historiaa tuodaan myös uusien sukupolvien tietoon. AR

Pakopeli on avattu museolla, joka on avoinna 11-17 ti-su. Peli kestää noin 2 tuntia, aloitus viimeistään klo 15.

Pakopeliin liittyviä tehtäviä.

Ruokolahti-kahvila avoinna klo 11-17 ti-su. Suljettu yksityistilaisuuksien aikana.

Hautausmaakierrokset

Imatran Matkailuoppaat järjestävät Ruokolahdella Kirkkomaat kertovat, hautausmaakävelyn oppaiden kanssa  5.8. klo 16.  Maksullinen. Hautausmaihin tutustuminen on hyvä tapa saada tietoa seurakunnan 450 vuotisesta historiasta.