Eukkojen polku on siirtynyt talvilepoon

Eukkojen polun opasteet on otettu talviteloille. Polkua voi toki kulkea ilman opasteitakin. Kiitos kaikille polkua käyttäneille, keväällä säiden salliessa opasteet laitetaan taas paikoilleen.

Ruokolahti-Kahvia voi tiedustella puheenjohtajlta ja sihteeriltä. Seuraavan kerran sitä on myynnissä Ruokolahti-talolla pe 3.12. klo 14 – 18 Ruokolahden joulunavajaisissa.

Ruokolahden Eukko nro 25 on Outi Räikkönen

Taltioitu striimaus Eukon valinnasta ja Ruokolahti-palkinnon saajasta Päivi Pulkkisesta löytyy kunnan kotisivuilta www.ruokolahti.fi/ajankohtaista

Ruokolahti-talon toiminta

Yksityistilaisuuksien varaukset 1.9. jälkeen pidettäviin juhliin ottaa vastaan Kulma-Kahvila, Susanna Hänninen, p. 044 240 0254, sähköposti [email protected]

Arkipäivisin pidetäviin kokouksiin ym. varaukset p. 050 491 7945 tai 050 090 9094.

UUTTA!

Seuran tilaisuuksissa voit ostaa Lehmus Roasteryn paahtamaa Ruokolahti Eukkojenpolku-kahvia.

Ruokolahti-Seuran vuosikokous 2021

Ruokolahti-Seuran vuosikokous pidettiin lämpimässä kesäsäässä Ruokolahti-talon pihalla 29.6. Alun perin kokous oli määrä pitää maaliskuussa, mutta koronarajoitusten vuoksi se siirrettiin pidettäväksi kesällä. Kokouksen puheenjohtajana toimi Aimo Halonen. Paikalla oli 13 osallistujaa.

Kuluneen vuoden tilinpäätös oli 4 869,43 euroa plussalla. Tähän vaikutti osaltaan Museoviraston avustus, josta osa käytetään vasta kuluvan vuoden aikana. Viime vuoden aikana osa avustuksesta käytettiin uuden vitriinin hankkimiseen Itsenäisyydenhuoneeseen. Merkittävin asia kertomusvuonna oli se, että koronarajoitusten vuoksi markkinoita ei voitu järjestää. Tiistai-tarinat järjestettiin yksitoista kertaa ja museo oli avoinna kesäkuun puolesta välistä elokuun loppuun aikaisempien vuosien tapaan. Korosta huolimatta Seuran arkisto saatiin suureksi osaksi järjestettyä Ritva Mönkäreen toimiessa asiantuntijana. Kokous vahvisti tilinpäätöksen ja myönsi vastuuvapauden hallitukselle ja muille tilivelvollisille.

Toimintavuosi on jo puolessa välissä, toimintasuunnitelma tulo- ja menoarvio hyväksyttiin. Seura on palkannut Museoviraston avustuksen turvin kahdeksi kuukaudeksi Sini Vennon jatkamaan museoesineiden luettelointia ja valokuvaamista. Suuri ponnistus kuluvan vuoden aikana on ollut Eukkojen polun suunnittelu ja toteuttaminen. Avajaiset pidettiin kesäkuun puolessa välissä. Toimintasuunnitelmassa on myös riviaitan katon uusiminen päreillä. Museo pidetään avoinna elokuun loppuun saakka ja Tiistai-tarinoita jatketaan ohjelman mukaisesti.

Kokous valitsi erovuoroisista jäsenistä jatkamaan Pauli Kempin ja Jouko Siitosen. Erovuorossa olleen Miikka Vennon tilalle valittiin Aimo Halonen. Hallituksessa jatkavat Leila Tammisto-Tahkokallio, Arja Juuti, Päivi Hienonen, Leena Vohlonen. Uutena jäsenenä hallitukseen tuli valituksi Hanna Hänninen ja varajäseneksi Päivikki Kurronen. Hallituksen puheenjohtajaksi kokous valitsi Airi Ruokosen. Toiminnantarkastajaksi valittiin Heli Virtanen Tmi Katido.

Hallitus kokoontui heti yleisen kokouksen jälkeen. Varapuheenjohtajana toimii edelleen Leila Tammisto-Tahkokallio, sihteeriksi valittiin Arja Juuti. Rahastonhoitajana jatkaa Sirpa Paakki. Erkki Huhtanen toimii museon vastaavana sekä jäsenreksiterin ylläpitäjänä.

Yleisen kokouksen lopussa nousi esiin seurakunnan 450-juhlavuosi vuonna 2022.  Päivi Hienonen esitti tapahtumiksi opastettuja hautausmaakierroksia, yhteistyössä toteutettuja musiikkiteatterin esityksiä, kyläpyöräilyjä, hautausmaan oppaiden kokoontumisia yms. AR