Kotiseutumuseo

Ruokolahden kotiseutumuseo on avoinna 16.6. – 30.8.20 ti – su klo 11 – 17. Suljettu juhannusaattona ja ensimmäisenä juhannuspäivänä. 14.7. Edelfelt-huoneessa näyttely, jossa esillä Eino Pätilän töitä.

Ryhmät pääsevät museoon sopimalla Erkki Huhtasen kanssa p. 0400 151 485 tai email. [email protected].

Sisänpääsymaksu 3 €, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi.

Ohje museotietokannan käyttöön

Voit tutustua Ruokolahti-Seuran museotietokantaan  Kotiseutumuseon sivulla. Linkki löytyy rullaamalla tämän sivun alareunaan. Linkkiä klikkaamalla avautuu keltainen sivu, jonka takaa löytyvät niin esineet kuin valokuvatkin. Kiinnostavaa esinettä voi etsiä klikkaamalla aakkosissa olevaa alkukirjainta tai kirjoittamalla sanan hakukenttään.

Valokuvat ovat hieman hankalasti löydettävissä. Keltaisella sivulla on teksti Esineen numeron mukaan. Saat kuvat auki, kun klikkaat tuon lauseen jälkeen olevaa numeroa yksi. Sen alla ovat valokuvat, joiden tunniste alkaa numerosta 100 001. Kuvia on yli 600 kappaletta. Tarkempia tietoja kuvasta saat klikkaamalla sanaa Tiedot. Kuvista toiseen pääsee siirtymällä takaisin museotietokannan etusivulle ja sieltä edelleen uuteen kuvaan. Valitettavasti kuvasta seuraavaan ei voi suoraan siirtyä. AR

Varstoja riihellä.

Pääsymaksu on aikuisilta 3 €, lapset pääsevät ilmaiseksi Museo kuuluu valtakunnaliseen eMuseo-ketjuun, eli voit hyödyntää omaa mobiililaitettasi museon oppaana.

Museossa on myytäviä tuotteita varten pieni Museopuoti. Myytävänä on Seuran julkaisemia kirjoja, postikortteja, ruutuvaippoja, Ruokolahti-koruja ja Eukkojulistetta.

Mikä ja missä?

Kartta
Ruokolahden kotiseutumuseo sijaitsee Ruokolahden kirkonmäellä, kellotapulia vastapäätä, ja sen osoite on Rasilantie 1.  Museo on perustettu vanhaan, 1860-luvulla rakennettuun viljamakasiiniin, ja siellä on kolmessa kerroksessa esilllä noin 2000 esinettä.

Museon vaiheita

Museorakennus on Antti Enlundin vuonna 1861 rakentama viljamakasiini. Ruokolahden kunta osti makasiinin 1954, kunnosti sen Kansallismuseon opastuksella kotiseutumuseoksi, ja vuotta myöhemmin Ruokolahti-Seura avasi museon yleisölle.

Ruokolahden kotiseutuyhdistys Ruokolahti-Seura oli perustettu vuonna 1947 ja erityisesti sen puheenjohtaja Eino Pätilä piti tarpeellisena museon perustamista ympäri pitäjää kerätyille esineille. Ruokolahti-Seura huolehtii edelleen museon ylläpidosta, kunta omistaa rakennuksen.

 Pelastussuunnitelma.doc

Kokoelma politiikka.doc

Museotietokanta

Yhteystiedot

Ruokolahden kotiseutumuseo  Rasilantie 1    56100 Ruokolahti
Museo on avoinna ryhmille myös varsinaisten aukipitoaikojen ulkopuolella ajanvarauksella. Ota yhteyttä Erkki Huhtaseen, puhelin 0400 151 485 tai email. [email protected]