Ruokolahti-talo

Yksityistilaisuudet ajalla 1.9.21- 31.12.21 voi varata Kulma-Kahvilasta Tmi Susanna Hänninen p. 044 240 0254 sähköposti [email protected]

Talon vuokra tilaisuuksissa 150 e/päivä, + liinat.

Arkipäivisin, 1.9. lähtien pidetäviin kokouksiin ym. varaukset p. 050 491 7945 tai 050 090 9094.

KOKOUKSET ARKISIN RUOKOLAHTI-TALOLLA

Talon tuvan vuokra 25 euroa/ 3 tuntia

Kokoustarjoilut: Kahvi ja makea kahvileipä 5 e/hlö. Kahvi ja suolainen kahvileipä 6 e/hlö

 

Historiasta

Ruokolahti-talo on Ruokolahti-Seuran omistama perinnetalo, joka on rakennettu 1800-luvun talonpoikaistalon mittojen ja mallin mukaan. Mallina käytetty talo sijaitsi Junnikkalan Rehulassa. Seura oli ostanut sen 1950-luvulla museotaloksi, ja tarkoituksena oli siirtää talo Ruokolahden keskustaajamaan museon takana olevaan notkelmaan.

Huolellisesti valmisteltu siirtosuunnitelma romuttui yllättäen, kun talon seinähirret todettiin sen purkamisen yhteydessä niin lahoiksi, ettei niistä olisi ollut järkevä lähteä taloa uudelleen pystyttämään.

Seura jatkoi kuitenkin hanketta rakentamalla uuden talon vanhan mallin mukaan. Hankkeeseen saatiin mukaan niin kunta kuin monet järjestötkin ja yksityiset henkilöt tukivat talon rakentamista lahjoituksin sekä tukkitalkoiden muodossa. Talo valmistui kesällä 1980.

Ruokolahti-talo sijaitsee ulkomuseoalueen keskellä kirkonmäen reunalla. Talon pihapiiriin on siirretty aittarivi, savusauna, riihi ja muita ulkorakennuksia. Kesäisin Ruokolahti-talo on avoinna yleisölle, ja se on tullut suosituksi myös erilaisten juhlien, kokousten ja näyttelyiden pitopaikkana.

Talon pihapiirissä sijaitsee myös tämä vartiokoppi,
joka on tiettävästi Ruokolahden vanhin rakennus.

 

 

 

Rehulan talo, jonka mittojen mukaan Ruokolahti-talo on rakennettu. Kuva Cecilia Gadd-Kolhisen kokoelmasta.