Eino Pätilä – kotiseutumies ja taitelija

14.7.              Eino Pätilä, taitelija ja kotiseutumies, Leena Vohlonen

21.7.              Hyvinvointia joogasta, Auli Sulin

28.7.              Kotiseutu kirjallisuudessa, Airi Ruokonen

4.8.                Sotaan liittyvät tarinat talteen- Tammenlehvä Perinnesäätiön kautta, Leila Tammisto-Tahkokallio, Päivi Hienonen

11.8.              Entisajan koululauluja, Salla Palokangas

18.8.              On ilmoja pidellyt – puhetta säästä, Erkki Huhtanen

25.8.              Runo elää ajassa, Joukko Ruokolahden Eukkoja

Tiistai-tarinat järjestetään Ruokolahti-talolla osoitteessa Kappelitie 1. Sään salliessa tarinat pidetään ulkosalla, jossa turvavälit voidaan helpommin järjestää. Tilaisuuksia koskevat valtioneuvoston antamat ohjeet, hyvä käsihygienia, turvavälit, eikä sairaana tulla paikalle. Mikäli koronatilanteeseen tulee uusia rajoituksia, Ruokolahti-Seura toimii niiden mukaisesti. Tiistai-tarinoihin liittyvät tiedustelut p. 050 491 7957. www.ruokolahti-seura.fi

Tilaisuuden alussa on noin 15 – 30 minuutin alustus päivän aiheesta. Tämän pohjalta osallistujat voivat keskustella ja kysellä sekä jakaa omia kokemuksiaan. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin. Kahvit voi nauttia maksua vastaan Kesäkahvila Kaikusta.

Tervetuloa keskustelemaan ja kuuntelemaan, toivottaa Ruokolahti-Seura!

Tiedusteluihin vastaa Airi Ruokonen p. 050 491 7957 tai [email protected]

Lisätietoja Ruokolahti-Seurasta: www.ruokolahti-seura.fi

Eino Pätilä kotiseutumies ja taiteilija

Kuva: Eino Pätilä kantoi huolta kotiseutunsa historian tallentamisesta. Manttaalikunnan omistuksessa ollut viljamakasiini saatiin kotiseutuyhdistyksen museoksi. Taiteen tekeminen oli Pätilän toinen sydämen asia. Kuva Cecilia Gadd-Kolhisen albumista.

Eino Pätilä syntyi Rasilassa ruokolahtelaiseen kauppiasperheeseen vuonna 1908. Hän kävi yhteiskoulun Imatralla ja kauppakoulun Viipurissa.  Opintojensa jälkeen Pätilä hoiti isänsä perustamaa kauppaliikettä Rasilassa. Vuonna 1940 hän antautui kotitilansa hoitoon ja keskittyi samalla kulttuuriharrastuksiin. Eino Pätilä oli taiteen ystävä ja Ruokolahti-aatteen tukija. Hän oli aloitteentekijä Ruokolahti-Seuran perustamisessa vuonna 1947. Pätilä toimi sen puheenjohtajana kaksikymmentä vuotta. Taiteen alalla hän oli itseoppinut taidemaalari, jonka tavoitteena oli kehittyä jatkuvasti. Hän maalasi luontaisella vaistollaan aluksi herkkiä akvarelleja, myöhemmin öljyvärimaalauksia. Myös piirustus viehätti taitelijaa. Eino Pätilä kuului Suomen Kuvataidejärjestöjen hallitukseen ja oli myös Imatran taideyhdistyksen perustajajäsen.

Ruokolahti-Seura haluaa kunnioittaa perustajajäsenensä elämäntyötä ja kokoaa Eino Pätilän töistä näyttelyn Ruokolahden kotiseutumuseoon. Näyttely avataan tiistaina 14.7. ja se on avoinna museon aukioloaikoina muina viikonpäivinä paitsi maanantaisin kello 11–17. Näyttely on avoinna 30. päivä elokuuta saakka. AR